انواع هارد و بهترین آنها
در دنیای تکنولوژی های پیشرفته ابزارهای مختلفی برای ذخیره سازی اطلاعات موجود است که می توانند حجم هایی در حد ترابایت را جا به جا کنند و همیشه همراه شما باشند. یکی از این ایزار هارد می باشد ، در ادامه با ما همراه باشید تا هارد ، انواع هارد و بهترین هارد ها را به شما معرفی کنیم.
هارد
هارد درواقع مخفف هارد دیسک است، هارد وسیله ای است که شما می توانید با استفاده از آن داده ها (اطلاعات) را ذخیره کنید و یا برنامه ها را روی رایانه خود نصب کنید . درواقع اطلاعات معمولاً روی این وسیله، نوشته، ضبط و یا ذخیره می شود. از جایی که داده ها به صورت مغناطیسی ذخیره می شوند، بعد از خاموش شدن، اطلاعات ضبط شده روی هارد دیسک دست نخورده باقی می ماند یعنی دیگر نیازی نیست شما نگران از بین رفتن اطلاعات خود باشید. همچنین خوب است بدانید این محصولات دارای حجم های زیادی می باشند و می توانند تا ترابایت ها حجم را در اختیار شما قرار دهند.
انواع هارد
بر اساس نوع کاربرد و حمل هاردها را میتوان به دو دسته هارد داخلی (Internal) و هارد خارجی (External) تقسیم کرد. نوع اینترنال یا داخلی در لپ تاپ، کامپبوتر، کنسولهای بازی PS4 و دوربینهای مدار بسته DVR-NVR استفاده میشود. هارد اکسترنال یا خارجی که قابل حمل و خارج از سیستم هستند، به وسیلهی پورت به سیستم متصل میشوند. این دو نوع هارد درایو از نظر ساختار داخلی کاملا شبیه به هم هستند، اما از نظر فیزیکی کمی متفاوتند. نوعی دسته بندی دیگر از نظر فناوری و عملکرد موجود هاردهای SSD و HDD هستند. در این قسمت ما توضیحات کوتاهی در مورد انواع هارد به شما ارائه خواهیم داد.
هارد اینترنال
نام گذاری این هارد به این دلیل است که این نوع هارد در داخل یک دستگاه مانند کامپیوتر یا هارد قرار می گیرد برای همین به هارد اینترنال یا داخلی معروف است.
دستگاههایی مانند کامپیوتر و رایانه برای راهاندازی به سیستم عامل نیاز دارند ، از جهتی دیگر باید یک حافظه داخلی هم داشته باشند تا سیستم عامل روی آن نصب شود. به همین دلیل هارد اینترنال را حافظه اصلی مینامند. البته نیاز نیست نگران نحوه وصل کردن آن به کامپیوتر باشید چرا که هارد اینترنال از قبل به کامپیوتر و سختافزارهای مختلف داخل آن متصل است، بنابراین نیازی به صرف زمان برای اتصال هارد اینترنال به کامپیوتر نخواهد بود. معمولاً هارد های اینترنال به خصوص در دستگاههای امروزی از ظرفیتهایی بالایی برای ذخیره اطلاعات برخوردار هستند. به صورت کلی مزایا و معایب هارد اینترنال شامل موارد زیر است
مزایا :
- ظرفیت بالای ذخیرهسازی
- دسترسی آسان به اطلاعات
- ارزانقیمت بودن و سرعت قابل قبول
معایب :
- قابلحمل نیستند
- از نظر اندازه در مقایسه با انواع درایوهای فلش بزرگتر هستند
- در صورت خرابی، عیبیابی آنها دشوار است
هارد اکسترنال
هارد اکسترنال درست بر خلاف هارد اینترنال است که در فضای داخلی کامپیوتر قرار می گیرد . به بیانی ساده تر میتوانیم آن را یکی از تجهیزات خارجی و جانبی بدانیم که وظیفهاش ذخیرۀ اطلاعات و دادهها است. این قطعۀ خارجی توسط کابل USB به کامپیوتر شما متصل خواهد شد و شما میتوانید اطلاعات مورد نظرتان را روی آن ذخیره نمایید. با اتصال هارد اکسترنال به کامپیوتر، در هر لحظه و مکانی می توانید به اطلاعات ذخیره شده در آن دسترسی پیدا کنید. شما میتوانید از هاردهای اکسترنال برای نگهداری فایلهایی که به صورت پیوسته به آنها نیاز ندارید استفاده کنید. این فایلها میتواند عکسها و فیلمهای قدیمی، اطلاعات ضبط شده یا آرشیوی، پروژهها و نمونه کارهای شما باشد.
هاردهای اکسترنال در دو نوع Desktop (دسکتاپ) و Portable (پورتال) در بازار موجود می باشد. سازمان ها و شرکت های خاص، از نوع Desktop به دلیل حجم زیاد و وزن نسبتاً بالایی که دارند، بیشتر در ذخیره سازی و پشتیبان گیری داده ها، استفاده می کنند (البته نباید از سرعت و حافظه بیشتر این نوع هارد ها چشم پوشی کرد) . هارد های Portable نوع دیگری از حافظه می باشند که می توان آن را از طریق USB به سیستم وصل کرد.
مزایا :
- فضای ذخیرهسازی بالا
- قیمت نسبتا پایین و مقرون به صرفه
- حمل آسان
- به شکل آفلاین میتوان از آن به عنوان یک درایو پشتیبان یا آرشیوی برای اطلاعات مختلف استفاده کرد.
معایب :
- در برابر ضربه، برخورد و خراش آسیبپذیر هستند.
- گرمای بیش از حد در صورت استفاده مداوم
- سرقت اطلاعات
تقسیم بندی هارد از نظر تکنولوژی
از لحاظ تکنولوژی ذخیرهسازی و نحوه انتقال هارد به دو دستهی درایوهای سخت HDD و درایوهای حالت جامد SSD تقسیم میشوند. انواع هاردهای PATA, SATA و SCSI از نوع HDD هستند. در HDD از دیسک مغناطیسی برای ذخیرهی دادهها استفاده میشود که اینکار را یک هد خواندن و یا نوشتن روی دیسک انجام میدهد؛ ولی در SSD، دادهها بهجای دیسک، روی تراشههای حافظهی فلش ذخیره میشوند؛ خب حالا ببینیم این دو نوع هارد چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند ؟
اولین تفاوت قیمت آنهاست حافظههای SSD بهخاطر تکنولوژیهای پیچیده حدودا دوبرابر گرانتر از HDD هستند. دومین تفاوت ظرفیت آنهاست درحالحاضر شما بهندرت میتوانید یک حافظهی SSD با ظرفیت بیشتر از 4 ترابایت در بازار پیدا کنید، ولی ظرفیتهای مختلفی از هاردهای HDD وجود دارد. سومین تفاوت در سرعت آنهاست مهمترین ویژگی حافظههای SSD، سرعت آنهاست که چند برابر هاردهای HDD است. از لحاظ مقاومت حافظههای SSD نسبت به هاردهای HDD، در برابر ضربه مقاومترند. علت این مسئله نبود هیچ عامل حرکتی مثل هد و دیسک در این هاردهاست. و در نهایت تفاوت در شکل ظاهری آنهاست وقتی هارد HDD بخرید یک جعبهی کوچک 2.5 یا 3.5 اینچی تحویل میگیرید؛ ولی در حافظههای SSD غیر از این مدل، نوع M.2 هم وجود دارد که تقریبا شبیه رم کامپیوتر است.
بهترین هارد ها
بحث در مورد بهترین نوع هارد یک موضوع کاملاً سلیقهای است. با این حال، شاید در حال حاضر بتوان به این نتیجه رسید که هاردهای اکسترنال بهتر و کاربردیتر هستند زیرا قابلیت حمل آسان و قیمت مناسبی دارند اما در نهایت همه چیز به سلیقه و تصمیمگیری شما بستگی دارد. در سطح بازار، برندهای متنوعی از انواع هارد وجود دارد که برخی از آنها متفرقه و برخی از آنها معتبر است. پیشنهاد میکنیم در زمان خرید هارد، حتما به برند و کیفیت محصول توجه کنید. از جمله بهترین برند های خرید هارد عبارتند از:
- وسترن دیجیتال (Western Digital)
- ای دیتا (ADATA)
- سیگیت (Seagate)
- ایسوس (Asus)
- سامسونگ (Samsung)
- توشیبا (Toshiba)
تهیه شده توسط آپلود فایل لینکلیک