تفاوت میان آپلود و دانلود
تهیه شده توسط: آپلود فایل لینکلیک، فضای ابری
زمان حال ، زمان انفجار اطلاعات است و با پیشرفت تکنولوژی های گوناگون پیشرفته و پیچیده ممکن است شما با اصطلاحاتی روبرو شوید که معنای دقیق آن را متوجه نباشید و کاربرد صحیح آن را ندانید . ما در اینجا قصد داریم تا به شما کمک کنیم تا این اصطلاحات را در معنای صحیح و مناسب آن به کار ببندید. از رایجترین اصطلاحاتی که در سادهترین تکنولوژیها در زمینه انتقال اطلاعات و ذخیره سازی ممکن است به آن بر بخورید اصطلاحات آپلود و دانلود است.
در واقع دانلود در معنای ساده آن زمانی رخ می دهد که شما فایلی را از اینترنت در سیستم خود ( کامپیوتر، لپ تاپ ، تلفن همراه و ...) ذخیره میکنید . این فایل میتواند شامل موسیقی ،ویدیو تصویر، اپلیکیشن و یا غیره باشد. این عمل ذخیره سازی یا سیو اطلاعات را دانلود می گویند. نوعی دیگر از دانلود داده ها وجود دارد که معمولا به صورت پیوسته انجام میشود و یک فایل روی دستگاه شما به صورت جداگانه ذخیره نمی کند .این عمل در اصطلاح streaming یا دانلود موقت نام دارد.برای مثال در تماشای ویدیوی آنلاین یا مسابقات ورزشی و یا گوش دادن موسیقی از طریق اینترنت و … نمونههایی از دانلود موقت دادهها هستند. این ویژگی مخصوصا برای حفظ امنیت قانون کپی رایت دادههای چندرسانهای بسیارمفید است و در سایت ها و اپلیکیشنهای گوناگون کاربرد فراوانی دارد.
عبارت آپلود دقیقا برعکس عبارت دانلود است. به زبان ساده تر، زمانی که شما فایلی را در اینترنت و یا یک وبسایت، اپلیکیشن، شبکه اجتماعی و ... به کمک سیستم خود ( کامپیوتر، لپ تاپ ، تلفن همراه و ...) بارگذاری میکنید عمل آپلود فایل را انجام میدهید .رایج ترین روش برای آپلود فایل، استفاده از پروتکل FTP است .FTP مخفف پروتکل انتقال فایل است . این پروتکل، امکان دانلود و آپلود در اینترنت را در اختیار کاربران این شبکه، قرار می دهد. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای آپلود کردن یک فایل، شما باید از طرف سرورهای مقصد، مجوزهای دسترسی به سایت را داشته باشید.
**مطالب پیشنهاد
آپلود فایل
نسخه جدید پنل کاربری لینکلیک
هاست دانلودت رو بنداز بره
درباره لینکلیک
**مطالب پیشنهاد
آپلود فایل
نسخه جدید پنل کاربری لینکلیک
هاست دانلودت رو بنداز بره
درباره لینکلیک
میزان زمانی که طول میکشد تا یک فایل آپلود و دانلود شود به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله حجم فایل ، هر چه حجم فایل بیشتر باشد، زمان بیشتری طول میکشد تا فایل دانلود و آپلود شود. به دلیل اینکه بیشتر کاربران فضای مجازی معمولا درحال دریافت (Download) محتوا روی کامپیوتر و گوشیهای هوشمند خود هستند، شرکتهای ارائهدهنده اینترنت تمرکز بیشتری روی افزایش سرعت دانلود دارند و سرعت آپلود همیشه پایینتر از دانلود است. باید هنگام دانلود، حواس خود را به خوبی جمع کنید چرا که ممکن است با دانلود فایل های اشتباه، دستگاه خود را ویروسی کنید، اما در آپلود این اتفاقات ممکن نیست.
منظور از سرعت دانلود ، سرعتی است که میتوان دادهها را از طریق اتصال اینترنتی از اینترنت دریافت کرد. از سوی دیگر منظور از سرعت آپلود، سرعتی است که اتصال اینترنتی امکان ارسال دادهها از سمت دستگاه به روی اینترنت را فراهم میسازد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید اطلاعات چگونه از طریق اینترنت آپلود و یا دانلود می شود. همه اطلاعات در وب در بیت های کوچک، یا بسته ها، از شبکه به شبکه، رایانه به کامپیوتر و یا دستگاه شما منتقل می شود. در بسته وب، بسته یک قطعه کوچک از اطلاعات ارسال شده بر روی یک شبکه کامپیوتری است. هر کدام ازین بستهها شامل اطلاعات ویژه ای مانند اطلاعات منبع، آدرس مقصد و غیره است. در هر روز ممکن است میلیاردها بسته در سراسر وب از مکان های مختلف به رایانه ها و شبکه های مختلف جا به جا شوند (این فرآیند بسته بندی سوئیچینگ نامیده می شود ). هنگامی که بسته ها به مقصد مورد نظر خود می رسند، آنها دوباره به فرم اصلی و یا محتوای پیام اصلی خود باز می گردند.
اصطلاح دیگری که در زمینه انتقال اطلاعات و یا دانلود و آپلود ممکن است به آن بر بخورید ترافیک اینترنت است. شاید با دیدن کلمه ترافیک به یاد همان شلوغی خودرو ها در خیابان بیفتید که تا حدودی هم می تواند درست باشد. در معنای صحیح تر به جریان داده ها Flow of Data در سراسر اینترنت ترافیک اینترنت گفته میشه . جریان یا flow به دنباله ای ازبسته های اطلاعاتی یا همان دیتا گفته میشود که از یک پردازش در دستگاه مبدا تولید و به سمت یک برنامه کاربردی در دستگاه مقصد حرکت میکند. برای مثال زمانی که شما یک فایل را از یک سرور دانلود میکنید یک جریان flow بین دستگاه شما و سرور به وجود میاد که همان ترافیک اینترنت نامیده میشود.به زبان ساده تر انتقال اطلاعات بین دو دستگاه متصل به اینترنت ترافیک اینترنت است.
در مجموع دانلود فایل کار زیاد دشواری نیست فقط اگر کاربر به سرعت اینترنت مناسب دسترسی داشته باشد و در کنار آن زمان و مهارت کافی نیز داشته باشد میتواند روزانه دهها مگابایت اطلاعات دانلود کند، فرقی هم نمیکند این اطلاعات و محتوا، سند، فیلم، عکس، نرمافزار یا ... باشد.اما معمولا آپلودکنندگان اطلاعات یا محتوایی را تولید می کنند. این آپلود ممکن است محتوای وبلاگی، مقاله، کتاب، فیلم یا تصویر باشد یا حتی نرم افزار یا اپلیکیشنی که خود تولید کرده است. البته برخی آپلودکنندگان محتوا، خودشان محتوایی تولید نمی کنند،بلکه محتوایی که دیگران تولید کردهاند را باز نشر می دهند.
درواقع تعداد محدودی از افراد واقعا محتوا و اطلاعات مفید تولید می کنند و هزاران سایت دیگر این اطلاعات را نشر می دهند که گاها ممکن است این کار را با نام خود انجام دهند که میتواند با طرح شکایت از سوی تولیدکننده اصلی محتوا مواجه شوند و پیگرد قانونی به دنبال داشته باشد. به آپلودکنندگان مرجع، منابع اولیه میگویند و به بازنشرکنندگان منابع ثانویه. منبع اولیه کسی است که صاحب و مالک اطلاعات و محتواست و حق نشر متعلق به اوست. معمولا مراکزی که صاحب اطلاعات و محتوا اولیه هستند شامل دانشگاهها، مراکز علمی و تحقیقاتی، مراکز تحقیق و توسعه، حوزههای علمیه، مراکز فرهنگی، دستگاههای دولتی، کتابخانهها و مؤسسات عمومی، رسانهها، نشریات و خبرگزاریها و وبلاگهای مرجع هستند.